دانلود کتاب شناخت عرفان و عارفان ایرانی علی اصغر حلبی (PDF📁) 364 صفحه با بهترین کیفیت توسط سایت فایل سل گرد آوری شده است. این کتاب با یک پیشگفتار از نویسنده و دو نامه از «سید محمد علی جمالزاده» در مورد این اثر آغاز میشود. در تمام مذاهب و ادیان، علائمی از زهد و اجتناب از مسائل مادی و ترک انگیزشهای جسمانی و دنیوی مشاهده میشود. این ویژگی عام وجود دارد که در برخی ادیان مانند دین موسوی معلومات مرتبط با این موضوع به اندازه کمتری ظاهر میشوند، در حالی که در دیگر آیینها مانند مسیحیت، بودایی، و تائوگرایی، این ویژگی قویتر تجسم مییابد.
تورات، انجیل، نقلشدها از بودا، لائوتسه، منی، و مزدک نیز شاهد زیادی مطالب مرتبط با این مسائل هستند. هر چند زهد و پارسایی تنها نشانه تصوف نیست و موارد دیگری نیز در این مسیر دخالت دارند، اما زهد بدون شک یکی از انگیزههای توجه به عرفان و تصوف و تحقق معانی معنوی و معنوی در زندگی شد. تاریخها و شواهد بسیار نشان میدهند که در میان یهودیان دانش گستردهای از عرفان وجود داشته و این میراث قدیمی، اساس گروههایی شد که بعدها مفهوم عرفان قوم یهود را شکل دادند.
از میان آنها میتوان به فرقه ربانیم و اهل اسکندریه اشاره کرد که عرفان یهود را با دانش حکیمان یونان ترکیب کردند. حکمت اسکندرانی نیز به عنوان یک شکل از عرفان تلقی میشود. این عرفان به تحقق بخشیدن از معنا و معانی غیبی در دنیا و تمرکز بر خدا میپردازد. از این جا نیز به واضحی میبینیم که تصوف و عرفان به تمامی ادیان و فرهنگها فراگیر است. سایت فایل سل شما را به خواندن ادامه این مطلب دعوت می کند.